Главная » 2013 » Август » 16 » «Хрест без Христа – символ смерті та духовної деградації» — нагадує Церква
09:52
«Хрест без Христа – символ смерті та духовної деградації» — нагадує Церква

В усіх православних храмах напередодні ввечері виноситься Хрест Господній, і йому вклоняються відповідно до чину Хрестопоклонного тижня. Під час богослужіннь лунає: «Сьогодні хрест приноситься, і світ з омани визволяється». 

Та нині Хрест виносять не тільки в храмах. Зокрема, чимало «хрестів» можна знайти в торгівельних центрах столиці — у вигляді гламурних підвісок.

Магазинчики одягу та біжутерії пропонують киянам і гостям столиці поповнити гардероб сорочками з зображенням Святого Хреста,

            

а колекцію прикрас –  яскраво-рожевими, чорними чи салатовими «хрестами».

У бажанні виглядати неординарно Церква застерігає людей не вдаватися до блюзнірства.

Зокрема глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко нагадує, що для християн хрест – це священний символ і символ перемоги Христа над смертю.

«У релігійному контексті хрест – чи то із зображенням розп’ятого на ньому Христа, чи то без розп’яття – є святинею, — підкреслив прот. Георгій. — І якщо хрест використовується як прикраса чи як певний дизайнерський хід, чи просто як геометрична фігура, це віруючими може сприйматися як блюзнірство та наруга над святинею.

Тому Церква не радить використовувати священний символ у не священному контексті. Більше того, якщо хрест без Христа, то він уже не символ життя і воскресіння, а символ смерті та духовної деградації». 

Фото Максима Сидоренка

Категория: Общие | Просмотров: 526 | Добавил: NeekZ